Activiteiten

Avondvierdaagse 2017

Er was op maandag 29 mei, de eerste loopdag, een ‘code geel’ waarschuwing en tot laat was het onduidelijk of het door zou gaan. Het Wandelcomité besloot uiteindelijk dat het wel verantwoord was. En dat was maar goed ook. Ondanks de warmte, was het heerlijk loopweer. De tocht voerde door groen gebied in Nieuwendam en ook het Vliegenbos werd aangedaan. Bij de gebruikelijks koffie enz. stops heeft Henny Stevens meegeholpen, ondanks dat het deze dag haar verjaardag was. Ze trakteerde bij de eerste stop op heerlijke roomsoezen en alle lopers zongen voor haar een ‘lang zal ze leven’.

De tweede dag voerde de tocht door Kadoelen, Tuttifruttidorp en tuindorp Oostzaan en het wandelcomité had een leuke route uitgezocht.
Het weer was anders dan de dag er voor. Zo’n 10 graden minder maar perfect loopweer ook door het frisse windje. Gelukkig bleef het droog.
Woensdag, de derde loopdag, was het weer heer goed loopweer met een lekker verkoelend windje. De tocht ging door het groene gedeelte van Nieuwendam (Baanakkerspad), buitenom langs de A10, Kadoelen, Tuttifruttidorp en zo weer terug. Een fijne wandeling.

De laatste avond, donderdag 1 juni, was het prachtig weer en perfect om te wandelen. Het ging deels door de Vogelbuurt, daarna langs het IJ, Sperwerlaan, de brug over en langs het NH kanaal. Langs de pont, Eye gebouw, Grasweg en terug naar beginpunt. Daar werd Carla ter Meulen, die al voor de 25e keer met ons meeloopt, door de wijkwethouder in het zonnetje gezet. Vervolgens kregen alle deelnemers hun medaille of speldje uitgereikt.
Al met al een geweldige avondvierdaagse, opnieuw met de hulp van Henny Stevens die alle vier de dagen tweemaal voor koffie (met koek) en frisdrank zorgde.