Programma

De conditietraininggroep dames en heren op dinsdagavond traint in de zomerperiode buiten, tenzij het slecht weer is. In de andere periode is de training in de gymzaal. Men moet voor deze trainingsgroep daarom in het bezit zijn van zowel buiten(loop)schoenen als binnensportschoenen.
Deze trainingsgroep traint weliswaar pittig maar is toch voor iedereen geschikt die lichamelijk gezond is, terwijl de leeftijd geen rol speelt.
De andere trainingsgroepen trainen uitsluitend binnen. De training bestaat uit allerlei oefeningen staand zowel als (op een matrasje) op de grond. Als regel wordt afgesloten met een balspelletje.
Er wordt NIET gewerkt op muziek en ook niet met apparaten en zeker niet met (turn)toestellen.
De leeftijd is niet belangrijk, er zijn leden in de leeftijd van in de twintig tot tachtig.
De training is ook geschikt voor mensen die door lichamelijke klachten niet (meer) bijzonder kunnen presteren. Men doet mee naar eigen vermogen en prestaties worden zeker niet gevraagd.

Conditietest

Driemaal per jaar is er een conditietest. Klik op 'Activiteiten' en daarna op conditietest.

Kleding

In de gymzaal moet men apart sportschoeisel met bij voorkeur witte zolen dragen (eenvoudige zaalschoentjes zijn daarvoor al goed). Speciale sportkleding is verder niet vereist. Een (oude) lange of korte broek + shirt is voldoende.
Tijdens de training moet men geen sieraden dragen en ook andere waardevolle zaken (geld, pinpas e.d.) moet men thuis laten.
Verder is uit veiligheidsoverwegingen kauwgom kauwen tijdens de training niet toegestaan. Ook moet men de mobiele telefoon uit schakelen.