Lesprogramma

De conditietraininggroep dames en heren traint in het voorjaar, zomer en herfst buiten, tenzij het slecht weer is. In de andere periode is de training in de gymzaal. Men moet daarom in het bezit zijn van zowel buiten(loop)schoenen als binnensportschoenen. De training is weliswaar pittig maar toch voor iedereen geschikt die lichamelijk gezond is, terwijl de leeftijd geen rol speelt.
De andere groepen trainen uitsluitend binnen. De les bestaat uit allerlei oefeningen staand zowel als (op een matrasje) op de grond. Als regel wordt afgesloten met een balspelletje. Er wordt NIET gewerkt op muziek en ook niet met apparaten en zeker niet met (turn)toestellen. De leeftijd is niet belangrijk, er zijn leden in de leeftijd van in de twintig tot tachtig. De training is ook geschikt voor mensen die door lichamelijke klachten niet (meer) bijzonder kunnen presteren. Men doet mee naar eigen vermogen en prestaties worden zeker niet gevraagd.

Conditietest en Coopertest

Driemaal per jaar is er een conditietest en tweemaal een zgn. Coopertest. Klik op 'Activiteiten' en daarna op conditietest en/of coopertest.

Kleding

In de gymzaal moet men apart sportschoeisel met bij voorkeur witte zolen dragen (eenvoudige zaalschoentjes zijn daarvoor al goed). Speciale sportkleding is verder niet vereist. Een (oude) lange of korte broek + shirt is voldoende.
Tijdens de les moet men geen sieraden dragen en ook andere waardevolle zaken (geld, pinpas e.d.) moet men thuis laten.
Verder is uit veiligheidsoverwegingen kauwgom kauwen tijdens de les niet toegestaan. Ook moet men de mobiele telefoon uit schakelen.